Diş Beyazlatma İşleminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Anasayfa
  • Diş Beyazlatma İşleminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyazlatma işlemi ya da bleaching, dişlerde oluşan renklenmeleri giderme işlemidir. Bleaching işlemiyle doğal olan diş rengi yaklaşık 1-2 ton açılmaktadır.

  • Kola ve kahvede bulunan kafein, sigaradaki karbonmonoksit ve nikotin, çayda bulunan tein gibi maddeler dişlerin yüzeyini kahverengiye boyar. İşlem sonrasında diş yüzeyini (diş mine tabakasını) renklendirecek sigara, çay, kahve, kola, vişne suyu, havuç suyu, kızılcık, boya katkı maddesi içeren şekerler, mor lahana, şalgam suyu, nar, böğürtlen, köri sosu gibi yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Beyazlatma işlemi sonrasında dişleri renklendiren besinler tüketilmişse, vakit kaybetmeden dişleri fırçalamak, bu mümkün değilse su ile bol gargara yapmak gerekmektedir.
  • Limon, portakal, greyfurt, yeşil erik, sirke, kola, asitli meyve suları gibi yiyecek ve içecekler asidik yapısından dolayı hassasiyet arttırıcı nitelikte olup, ağrı duyulmasına sebep olur.
  • İşlem sonrası çok soğuk ya da çok sıcak yiyecek ve içecekler tüketilmemelidir.
  • Beyazlatma işlemi sonrası besinleri tüketmedeki bu hassasiyet, işlem bittikten sonra en az 1 – 1.5 ay devam ettirilmelidir.
  • Diş beyazlatma işlemi dişleri yüzey lekelerinden korumaz, diş taşı oluşumunu engellemez. Bu nedenle beyazlatma işlemi sonrasında da ihtiyaç halinde rutin olarak diş taşı temizliği ve mekanik leke temizliği yaptırılmalıdır. İçerisinde aşındırıcı bulunan diş macunları kesinlikle kullanılmamalıdır.
0 545 232 2545